Redesign og innhold for Coops kundemagasin | Coop medlem, Norges mest leste kundemagasin

Coop medlem, Norges mest leste kundemagasin

Redesign og innhold for Coops kundemagasin
Coop ønsket seg et medlemsmagasin med frisk design og oppdatert redaksjonelt innhold, tilpasset leserne.

Utfordring

Coop medlem er Norges mest leste kundemagasin med mer enn 900 000 lesere. Det distribueres gratis hos alle Coops butikker, og har kunder og medeiere som målgruppe. Magasinet hadde vært uforandret i lang tid da Coop ba om hjelp til redaksjonell fornyelse og redesign av magasinet.

Løsning

Med nytt design og innhold er Coop medlem nå et tidsriktig, lyst og luftig magasin, med gode historier og flotte bilder. Magasinet er godt tilpasset målgruppen og det er et tydelig skille mellom redaksjonelt innhold og annonser. Det redaksjonelle innholdet er variert, med flere faste formater, og hver utgave har gode, forbrukervennlige og samfunnsrelaterte fortellinger der leserne kan kjenne seg igjen. Matoppskriftene i Coop medlem er fristende og enkle å tilberede, tilpasset hverdag og fest, for få eller mange. Magasinet kommer ut seks ganger i året. Fete Typer står for produksjon av alt redaksjonelt innhold.

Coop medlem har som mål å tilby leserne godt redaksjonelt innhold som gir både nyttig og hyggelig lesetoff i hverdagen. Magasinet har flere matsider og gode tips til enkle og flotte matretter. I tillegg får leserne litt kjendisnytt, innsyn i ulike varianter av den gode samtalen rundt bordet, tips og triks til hjemmet og historien bak varer vi kan finne i butikken.
Bildet viser kjendiskurven med Nina Jensen

Kjendiskurven

I spalten «Kjendiskurven» får leseren bli med en kjent person på handletur. I butikken og på veien hjem får vi både en sniktitt i handlekurven og innblikk i hva kjendisen har i tankene på det aktuelle tidspunktet.
Hekkeløper Amalie Iuel planlegger middagen før hun har stått opp om morgenen. – Jeg elsker mat og liker å utfordre meg selv på kjøkkenet, sier hun.
Amalie Iuel handler
Lene Kongsvik Johansen imponerer med et bredt spekter av gjenkjennbare karakterer på scene og skjerm, men få vet at hun også briljerer på kjøkkenet. Spesielt når det står grønnsaker på menyen. Hun elsker tomater!
Lene Kongsvik Johansen handler
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%

Oppskrifter

Mat har en sentral plass i magasinet og inspirerer leserne til en enklere og bedre hverdag. Det følger alltid 7 fristende oppskrifter med lekre bilder i hver utgave: Mat til én, mat til mange, en vegetaroppskrift, en søt rett, en barnevennlig rett, en hverdagsrett og en rett du kan imponere med.
Bilde av magasin med oppskrifter
Bilde av kjøttbollegryte fra Coop medlem 3/2020
Bilde ac sashimisalat fra Coop medlem 4/2020
Bilde av østers fra Coop medlem 3/2019
Bilde av mac and cheese fra Coop medlem 6/2020

Historien bak

«Historien bak» er fast spalte i Coop meldem. Her får leserne gode historier og innsyn i opprinnelsen til for eksempel en matvare. Spalten skal bidra til å formidle kunnskap om blant annet dyrevelferd, bærekraft, lokalmat, klima, helse og sunnhet.
Bilde av fisker som drar inn Skrei i Lofoten.
I denne utgaven av «Historien bak» er vi med på den lange reisen fra skreien blir fisket i Lofoten om våren til den blir lutefisk på norske bord i desember.
Historien bak
Coop ønsker å få lokal mat ut i alle butikker. Villsau fra norske­kysten er en beskyttet merkevare på linje med blant annet parma­skinke. Ytterst i Sognefjorden, i Solund, finner villsauen mat året rundt. Den jobber hardt for føda, klatrer og klyver i fjell og vasser i fjæra. Sånt blir det fantastisk kjøtt av.
Bilder av Sauer i havgapet.

Mat forener

Mat forener. I spalten «Rundt bordet» møter leserne mennesker som lager mat og spiser sammen. Her dekkes det opp for gode måltider og livlig prat, der leseren får være med på samtaler rundt bordet.
Bildet av et dekket bord med deilige matretter
Den gode samtalen rundt bordet har kommet frem i nye former under koronaepidemien. Her har Marie Wiker middagsselskap med venninnene sine, gjennom gruppe møte på laptopen.
Bilde av virtuell middag under koronatiden.
All mat er god i skogen, synes barna i Ramsjø gårdsbarnehage. Det går på tur og spiser gjerne ute sommer og vinter.
Ramsjø barnehage rundt bordet, 1/2020

Eksperten og Faktasjekken

Hver utgave av Coop medlem har også spaltene «Eksperten» og «Faktasjekken», med nyttige tips og forbrukerinformasjon till leserne.
7/2020 Eksperten / kosedyr
Bilde av magasin - Eksperten tursko
Eksperten strikk
Økologisk mat