Ionic
Ionicframework er et teknologi-stack for å utvikle mobilapplikasjoner basert på vanlige frontend- teknologier som HTML, CSS og AngularJS. Med denne teknologien dette kan du lansere en og samme app i både App Store og Google Play, noe som gjør det enkelt både å sette opp og vedlikeholde appene, helt kostnadseffektivt.

Hvorfor du skal velge Ionic
Med Ionic kan du bygge en mobilapplikasjon, enkelt og kostnadseffektivt.
Du kan bygge mobilapplikasjoner på tvers av plattformer og lansere dem i App Store og Google Play med det samme oppsettet. Du slipper unna ekstrarbeid med å måtte lage forskjellige native apps.
Med Ionic har du kun én kodebase og kan dermed konsentrere deg om å lage gode løsniger, heller enn å bruke tid på utvikling på tvers av platformer.
Hva er Ionic?
Ionic ble grunnlagt i 2012, i en tid da bruk av webteknologier for å byge native apper ikke hadde slått helt an ennå. Da utviklerne av Ionic startet, hadde de et brennende ønske om å skape en bedre måte for web-utviklere til å benytte sine kunnskaper til å bygge applikasjoner for App Store. I dag er Ionic en av verdens ledende utviklings-stack for apputvikling på tvers av plattformer. og deres filosofi er å alltid satse på web-teknologi, da dette har tjent verden godt de siste 20 årene.
Teknisk
Helt konkret er Ionic et utviklings-sett for mobile applikasjoner, med en platform som gjør det mulig å bygge alt fra enkle til komplekse applikasjoner. Ionic er et komplett open-source SDK for hybrid mobil-apputvikling. Rammeverket er bygget i AngularJS i med støtte fra frontend-teknologier som CSS, HTML5 men også Sass, dersom det er å foretrekke. Du kan distribuere appene du har bygget i App Store og Google Play gjennom Apache Cordova, som tidligere ble kalt PhoneGap. Installasjonen av Ionic foregår enkelt gjennom npm og krever derfor Node.js.
Ytelse
Sammenliknet med hybrid-applikasjoner tillater sammenslåing av Ionic med native teknologier gjennom Cordova at man kan dra nytte av native hardware akselerasjon. I tillegg bruker Ionic CSS-animasjoner til å kunne benytte GPU som igjen tillater mer kapasitet til CPUen.