Design for digitale flater

User Experience Design – forkortet UX – handler om å gjøre nettsider, applikasjoner og tjenester mest mulig brukervennlig og tilgjengelig for flest mulig. UX omfatter informasjonsarkitektur, interaksjonsdesign og visuell design. I dag blir UX mer og mer viktig fordi vi som brukere og forbrukere blir stadig mer kravstore til brukervennligheten på nettsider og digitale tjenester. I Fete typer har vi erfarne UX-designere som kan hjelpe deg og din virksomhet med å skape gode, funksjonelle nettsider og brukervennlige digitale tjenester.

En app – eller applikasjon – kan være både et frittstående program som installeres på en smarttelefon eller et nettbrett, eller en såkalt webapplikasjon. Fete typer lager webbaserte applikasjoner som kan lastes ned fra App Store og Google Play i likhet med native apps. Fordelen med dette er at den er responsiv og vil fungere på alle skjermer og størrelser. Vi har også laget en rekke browserapplikasjoner. Det finnes argumenter for og i mot begge løsninger. Vi kan hjelpe deg med å velge hva som passer best for ditt behov – og lage applikasjonen for deg.

I Norge er det et krav at alle IKT-løsninger skal være universelt utformet. Det betyr at løsningen så langt det er mulig skal være tilgjengelig for alle – uansett funksjonsevne. Kravet gjelder både nettsider, apper, spill og andre verktøy. Nettsider skal følge standarden WCAG 2.0. Vi i Fete typer kjenner godt til standardene for universell utforming, og vil alltid råde våre kunder til å utforme sine sider i tråd med kravene fra Difi – Direktoratet for forvaltning og IKT.

UX / Interaksjonsdesign Nettprofil

Nettside

Digital årsrapport