Norad | Tall som teller – nøkkeltall for bistand og bærekraft

Tall som teller – nøkkeltall for bistand og bærekraft

Norad
Norad lanserer bistandsstatistikken for 2020 og nøkkeltall om bistand og utvikling. Hva sier tallene om utviklingen og hvilken rolle spiller norsk bistand globalt?

Utfordring

Norge ga i 2020 rekordhøye 39,5 milliarder norske kroner til bistand. Norad har som oppgave å sikre at bistandspengene blir brukt best mulig og å rapportere om hva som virker og ikke virker. Bistandsstatistikken danner et viktig beslutningsgrunnlag for den videre utformingen av norsk bistand og statistikken gjør det også mulig å følge pengene og se hvilke resultater som er oppnådd. Sist, men ikke minst, bistandsstatistikken bidrar til åpenhet om offisielle pengestrømmer til utviklingsland. I år som i fjor fikk Fete Typer i oppgave å utvikle et overordnet visuelt konsept for webinaret "Tall som teller" i tillegg til poster til bruk i sosiale kanaler.

Løsning

For andre gang presenterte Norad bistandsstatistikk på et direktesendt webinar. Tallene ble presentert ved bruk av animert datagrafikk. Webinaret fikk et overordnet visuelt uttrykk som underbygget tematikken og tydligjorde og fremhevet statistikken på en appelerende måte. Nedenfor vises et utvalg av elementer.

Digital platform til tall som teller