Tekna | Datavisualisering som gjør lønnsstatistikken lett forståelig
Toppbildet. Illustrasjon til lønnsstatistikken.

Datavisualisering som gjør lønnsstatistikken lett forståelig

Vi har laget en helt ny designløsning for Tekna. Besøkende kan lese og forstå lønnsstatistikken gjennom tydelige grafer, illustrasjoner og forklarende grafikk.

Utfordring

Tekna ønsket seg en ny presentasjon av lønnsstatistikken på tekna.no. Lønnsstatistikken er et viktig og mye brukt tilbud blant Teknas medlemmer. Tekna ønsket å presentere mer av lønnsstatistikkens resultater for sine medlemmer, både gjennom innhold og visuelle virkemidler. De ville at den skulle ha et mer spennende og friskere design, med interaktive og intuitive løsninger, der nettbrukerne lett kunne finne informasjonen de var ute etter.

Løsning

Fete Typer laget en helt ny designløsning for Tekna, der lønnsstatistikken nå fremstår som intuitiv og enkel å forstå. Besøkende på tekna.no kan lese og forstå lønnsstatistikken gjennom tydelige grafer, illustrasjoner og forklarende grafikk, og slik lett finne ut av hva som er normalt lønnsnivå for ulike posisjoner i bransjen. Det er også laget en statistikkvelger der brukerne kan sammenlikne seg selv med andre lønnstakere på et mer presist nivå. Teknas nettside har blitt enkel, oversiktlig og morsom for brukerne. Dette, i tillegg til at Tekna selv la en stor jobb i å forbedre og gjøre tilgjengelig mer innhold eksklusivt for medlemmene. Samtidig ble mengden innhold på åpne sider på tekna.no redusert, før lansering i 2018.

Illustrasjon til lønnsstatistikken
Illustrasjon til lønnsstatistikken
Designløsningen vist på ulike digitale flater
Lønnsstatistikken