Lærerik praksis hos Fete Typer
Bilde av Aleksander Bjørnevik og daglig leder i Fete Typer, Mette Brekke Hansen

Lærerik praksis hos Fete Typer

– Jeg tenkte at et firma som kaller seg selv Fete Typer må jo ha noen særpreg som appellerer til meg, forteller Aleksander Bjørnevik om hvorfor han valgte praksisplass hos oss.

Etter en måned er han nå halvveis i praksisperioden, som han tar som del av sitt andre år på studiet PR og kommunikasjon, ved Høyskolen Kristiania. Han valgte seg praksisplass i et kommunikasjonsbyrå, med håp å få jobbe sammen med, og lære av kreative mennesker. Hos Fete Typer har han fått innsyn i mange forskjellige prosjekter innen kommunikasjon, design og digital utvikling.

– Som praktikant rett fra skolen, der det går mest i akademiske tekster, pensumbøker og forelesninger, føles det litt skummelt å komme til et kontor og skulle ta på seg en arbeidsrolle der man skal stille spørsmål, jobbe hardt og være generelt . Men det første jeg lærte var at terskelen for å stille «dumme» spørsmål, var lav. Jeg har fått være med på mange møter og workshops som del av teamet, og også fått egne spennende arbeidsoppgaver. Jeg føler meg godt tatt imot, forteller Aleksander.

– Å tilby praksisplass og være en lærlingsbedrift er en måte for Fete Typer å være samfunnsnyttige på, og samtidig bli kjent med neste generasjon i arbeidsmarkedet. Det er spennende og lærerikt, både faglig og menneskelig. Aleksander ble fort integrert hos oss og er en fantastisk fet type, sier Mette Brekke Hansen, Daglig leder i Fete Typer.

– Å få innsikt inn i arbeidslivet på denne måten er ekstremt nyttig. Ikke bare den faglige delen av det, men også alt rundt, som hvordan dynamikken på kontoret fungerer, regnskap, interne møter og kundemøter. Faglig er det spennende og se hvordan man går løs på en oppgave. Fete Typers visjon: «Vi utfordrer den opplagte løsningen» er noe jeg skal ta med meg videre – det å alltid prøve å finne nye kreative løsninger på utfordringer som kan oppstå, og tenke utenfor boksen er en veldig motiverende tankegang.

Bilde av Aleksander Bjørnevik og designer i Fete Typer Iselin Mjelde Bergesen.